0905 40 88 36 info@cukrarengerek.sk

Výroba
Ul.Kliňanská cesta 1284 , Námestovo

Cukrareň
Námestie P.O. Hviezdoslava,
(Pri kine), Námestovo

O nás

Srdečne Vás vítame na našej stránke a dovoľte aby sme sa Vám predstavili.

Sladké remeslo sa tiahne v našej rodine už od roku 1950, kedy sa otec zakladateľa našej cukrárne začal zaoberať predajom rôznych sladkostí, výrobou zmrzliny a zákuskov. To ako kedysi pracoval náš dedko Vám popíšeme nižšie.

Sme rodina zložená z piatich súrodencov a rodičov. Firma, kde by sme mohli všetci pracovať, to bol vždy sen našich rodičov. Na začiatku, kým sme boli ešte deti, skúšal rozbehnúť všeličo. Jedným z týchto pokusov bola aj výroba kornútkov na zmrzlinu. V roku 1989 sa kúpili dva stroje, ktoré od prvého dňa fungovali 24 hodín denne. Už vtedy sa mladý Gerekovci podieľali na výrobe. Neskôr však na trh prišli veľké zahraničné firmy, ktoré boli pre nás veľkou konkurenciou, a tak sme sa začali v roku 1995 orientovať na výrobu a predaj cukrárskych výrobkov. Začínali sme malou výrobňou a veľkým odhodlaním. Nasledovali roky húževnatej práce a veľa odriekania. V roku 2008 sa nám podarilo postaviť a otvoriť druhú prevádzku, Cukráreň, kaviareň s vlastnou výrobou zmrzliny, a v roku 2013 sme našu prvú prevádzku presťahovali do nových priestorov.

A tu by sme chceli povedať niečo o našej súčastnosti.

Základ našej cukrárne tvoria profesionálne cukrárky, ktoré vedia že len poctivá práca a láska k pečeniu dokáže splniť požiadávky zákazníka. Každodenne nás svojím dielom presviedčajú že toto remeslo má zmysel.

Roky skúsenosti a množstvo spokojných zákazníkov nám dovolia dnes o sebe tvrdiť že sme na trh priniesli nie len kvalitu ale aj výrobky, ktoré sú chutné a estetické. Od začiatku sa držíme pôvodných receptúr. Piškóty sú z vajec zo Slovenských fariem a varené krémy z pravej čokolády a živočíšnej smotany, ktorú pre Vás pravidelne dovážame z lokálnej mliekarne. Ovocná zmrzlina zo sezónneho ovocia a mliečna zo smotany a talianskych pást, ktoré neobsahujú žiadne nebezpečné éčka. Ozdoby na torty ručne vyrábajú naši školení zamestnanci.

Pečieme prevažne pre spotrebiteľa a obchody z Námestovského okresu, no máme zákazníkov z celého Slovenska aj zo zahraničia, ktorý si čoraz častejšie naše výrobky obľubujú.

Držíme sa receptu, ktorý rád používal už náš dedko „Daj tam to, čo tam má byť“ a preto sme tu pre Vás už 30 rokov.

V našej výrobe dodržiavame prísne hygienické smernice (HACCP), ktoré pravidelne kontroluje Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

História

Ako kedysi vyrábal a predával zmrzlinu náš dedko? Na zmrzliny mal recepty, ktoré si dodnes uchovávame. V tom čase vyrábal až 10 druhov zmrzliny, čo bol na tú dobu unikát /vanilková, čokoládová, kakaová, kávova, smotanová, jahodová, citrónová.../. Zmrzlina sa predávala z nádob, ktoré boli obložené nasekaným ľadom.

Takto sa niekedy predávala zmrzlina.

Ľad cez zimu vozili furmani na saniach s koňmi vo forme obdĺžnikov o rozmeroch asi 80 x 40 x 50 cm. Potom sa uskladnil do tzv. ľadovní – murovaná miestnosť bez okien. A to tak, že sa dala vrstva ľadu – tá sa zasypala pilinami, potom ďalšia vrstva atď. až do výšky 2, 5 metra. Takto uskladnený ľad vydržal až do polovice septembra, niekedy aj dlhšie. Záviselo to od toho aké bolo teplé leto. Bola to veľmi tvrdá a namáhavá práca. Vtedy ešte neexistovali rôzne chladiace vitríny, boxy a iné technické vybavenie.

Rodina Matúša Gereka st. pred cukrárňou na Hviezdoslavovom námesti okolo roku 1945